Pages

Subscribe:

Tuesday, May 13, 2014

Cara Simpan Duit Dengan Cepat


Tentu ramai nak tahu cara simpan duit dengan cepat kan.

 Ada banyak cara.

Tapi saya nak kongsikan satu sahaja cara. Mungkin tak sesuai untuk anda. Tapi saya dah pernah buat. Sesuai atau tak, anda boleh cuba sendiri.

Caranya ialah simpan dengan berhutang.

 Cara yang saya buat adalah dengan berhutang kad kredit. Ya, dengan Kad Kredit.

Dan pastikan anda dikenakan cas bank seminimum mungkin (0%-1%) sahaja. Kalau tak jangan buat. Caranya macamni:


  1. Cara orang nak beli barang guna kad kredit. Pastikan amaunnya lebih dari RM1000. Lagi tinggi lagi bagus. 
  2. Bayar barangan tersebut dengan kad kredit anda, dan ambil duit tersebut dan simpan dalam Tabung Haji 
  3. Lepas dapat bil kad kredit bulan hadapan, buat Balance Transfer ke Kad Kredit bank lain. Pastikan cas hanya (0%-1%) sahaja. Biasanya 6 bulan ada bank yang bagi 0% cas. 1% pula untuk balance transfer antara 9-12 bulan. 
  4. Bulan-bulan, bayar installment ke bank tersebut. 
Jadi dari teknik di atas, anda boleh dapat Simpan Duit Dengan Cepat. Instantly!


Masalahnya, tak semua kita faham apa itu Balance Transfer, dan macam mana nak tahu bank cas (0%-1%) tu?

 Yang ini kena survay. Tahun lepas, Bank Islam buat promosi selama setahun Balance Transfer - 0% cas untuk 6 bulan dan 1% untuk 12 bulan. Tahun ni (2014) dari awal tahun sampai April, RHB ada buat promosi yang sama 0% cas untuk 6 bulan dan 1% untuk 9 bulan.

Yang penting kena survey.

1 comment:

  1. Assalammualaikum

    Jawatan kosong sbg Pemandu Uber

    Potensi income RM1500-2500 seminggu

    Part time & Full time

    Lokasi : KL, Putrajaya, Shah Alam, Penang, Ipoh,JB & Kota Kinabalu

    Kelayakan: Umur 21 tahun ke atas, memiliki lesen memandu kereta

    Berminat klik link di bawah
    https://partners.uber.com/i/n59yg4p1ue

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...